De man die vrijdag twee Duitse vrouwen doodstak in een resort in Egypte beroept zich op de sharia. Hij heeft dit volgens de Egyptische krant Al-Shorouk verklaard tijdens zijn verhoor. 

Uitspraken tijdens het verhoor wijzen erop dat de man mogelijk dezelfde idealogie aanhangt als terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten onthulden zaterdag al dat de dader via internet in contact stond met IS en zo de opdracht had gekregen buitenlanders aan te vallen.

Steekpartij

De man zwom vrijdag in Hurghada van een openbaar strand naar het Zahabia Hotel. Daar stak hij de Duitsers en twee andere personen neer. Hij verwondde daarna nog twee mensen bij het naastgelegen resort Sunny Days El Palacio. Medewerkers van het resort wisten de man te overmeesteren.

Al-Shorouk berichtte verder dat de 28-jarige man, die uit het noorden van Egypte komt, goed Duits spreekt. Met de twee vrouwen knoopte hij op het hotelstrand eerst een praatje aan, voordat hij een groot mes trok en daarmee op hen instak.