Een enorm zinkgat in Land O' Lakes in de Amerikaanse staat Florida heeft vrijdag twee huizen en een boot opgeslokt. De autoriteiten vrezen dat het gat blijft groeien. Omringende huizen lopen gevaar.

Mensen in de nabije omgeving zijn geëvacueerd en ongeveer honderd huishoudens kwamen zonder stroom te zitten, meldt AP. Het gat is ongeveer 75 meter breed en 15 meter diep.

Wat begon als een gat ter grootte van een klein zwembad groeide al snel uit tot een gat waarin, eerst een boot en vervolgens twee huizen verdwenen.

Volgens een lokale brandweerchef was er niemand thuis toen het desastreuze moment zich voltrok. "De brandweer kreeg een melding van een 'depressie' onder een boot in de achtertuin van een huis. Binnen enkele minuten opende er een gat en viel de boot erin", vertelt hij.

Honden

Brandweerlieden slaagden erin om twee honden uit de woning te halen en enkele bezittingen op te halen, voordat het eerste huis begon te vallen.

De autoriteiten vrezen dat het gat zal groeien vanwege het regenseizoen. "We vragen ons allemaal af wat er nu gaat gebeuren. We hebben dit niet onder controle, dit is Moeder Natuur", aldus de lokale sheriff, die zegt dat reddingsteams klaar staan om meer bewoners te evacueren, mocht dat nodig zijn.