Bij een brand in een wolkenkrabber in Honolulu in de Amerikaanse staat Hawaï zijn vrijdag (lokale tijd) volgens de brandweer zeker drie mensen om het leven gekomen, meldt AP.

De brandweer sluit niet uit dat het aantal doden nog oploopt, en spreekt over zeker twaalf gewonden. Onder de slachtoffers zouden een moeder en zoon zijn. De hulpdiensten zouden alle deuren in de flat afgaan, op zoek naar slachtoffers. 

De brand brak vrijdagmiddag rond 14.00 uur uit op de 26e verdieping van het 36-verdiepingen tellende Marco Polo-gebouw op Kapiolani Boulevard, waar 568 appartementen in gevestigd zijn. Het vuur breidde zich al snel uit naar enkele hoger gelegen appartementen.

De drie doden vielen op de 26e verdieping. Daar sloegen de vlammen enige uren uit de gevel. Verschillende mensen zouden vast hebben gezeten in hun appartement. 

Rond 18.30 uur lokale tijd was de brand onder controle. Een groot aantal inwoners moest geëvacueerd worden, ze werden in een nabij gelegen park opgevangen. Er werden zo'n honderd brandweermensen ingezet.

Sprinklers

De burgemeester van Honolulu heeft op een persconferentie laten weten dat de 26e verdieping van het gebouw uit 1971 niet uitgerust is met een sprinkerinstallatie. Als die er wel waren, had de brand zich nooit zo snel kunnen verspreiden, aldus een woordvoerder van de lokale brandweer.

Via Twitter filmden veel omstanders de uitslaande brand via Periscope.