Bij de omstreden ontmoeting tussen leden van het campagneteam van Donald Trump en een Russische advocaat was ook een voormalig lid van de geheime dienst van de Sovjet-Unie aanwezig.

Dat bericht NBC News vrijdag. De oud-agent werkt nu als lobbyist en zou hebben ontkend tegenwoordig nog banden te hebben met de Russische inlichtingendiensten.

Donald Trump Jr. heeft in juni, vlak nadat zijn vader was gekozen als presidentskandidaat voor de Republikeinen, met de Russische advocaat Natalia Veselnitskaya gesproken, die hem belastende informatie over de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton in het vooruitzicht leek te stellen.

Veselnitskaya zou speciaal door het Kremlin naar Washington zijn gestuurd. 

Adoptieprocedures

Trump Jr. ontkende in eerste instantie deze ontmoeting te hebben gehad. Later stelde hij dat de Russische advocate de belofte niet waarmaakte en het gesprek niets voorstelde. Veselnitskaja heeft tegen Amerikaanse media gezegd dat ze nog nooit voor de Russische overheid heeft gewerkt.

Ze zei dat ze Trump Jr. voor een privé-gesprek ontmoette dat niets te maken had met het feit dat hij de zoon van een presidentskandidaat was. Zij zouden hebben gesproken over adoptieprocedures voor Russische kinderen in Amerika.

Verhoor

De commissie Justitie van de Amerikaanse Senaat wil de oudste zoon van president Donald Trump verhoren. De commissie doet onderzoek naar de beweringen dat Rusland vorig jaar de Amerikaanse verkiezingen wilde beïnvloeden ten gunste van Trump.

Commissievoorzitter en senator Chuck Grassley zei donderdag dat hij de 39-jarige Trump Jr. zal oproepen te komen.