Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft haar medewerkers in een kliniek in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) moeten evacueren na een brute moord op een baby. 

Twee gewapende mannen vielen dinsdag het ziekenhuis in Zemio binnen en doodden daarbij een baby. Het meisje lag in de armen van haar moeder toen ze door het hoofd werd geschoten. AzG besloot daarop het team in Zemio naar de hoofdstad Bangui te evacueren.

AzG stelt dat ''de brutaliteit van deze aanval zowel het willekeurige karakter van het geweld in de CAR laat zien als de verontrustende toename ervan''.

Volgens Artsen zonder Grenzen neemt de ruimte voor hulporganisaties af, nu de veiligheidssituatie verslechtert. ''Doordat we ons team hebben moeten terugtrekken uit Zemio, hebben duizenden mensen in de hele regio geen toegang meer tot adequate medische zorg.''

De CAR behoort tot de armste landen ter wereld. Sinds 2013 is er een burgeroorlog tussen het christelijke Anti-Balaka en de islamitische rebellenbeweging Seleka. Meer dan 20.000 mensen zijn naar Zemio gevlucht, aldus AzG.