In de Amerikaanse staat Mississippi is maandag een militair transportvliegtuig neergestort. Alle zestien inzittenden zouden daarbij om het leven zijn gekomen.

Het transportvliegtuig stortte neer bij Leflore County, ongeveer 160 kilometer ten noorden van de stad Jackson, de hoofdstad van Mississippi. 

Het zou gaan om een variant van de Lockheed C-130 Hercules, een middelzwaar transportvliegtuig, dat door de mariniers wordt gebruikt.

De Amerikaanse nieuwszender NBC meldt dat het vliegtuig was vertrokken vanuit Memphis. De wrakstukken liggen verspreid over een groot gebied in velden circa 140 kilometer ten noorden van Jackson. Het veroorzaakte een enorme brand op de grond.

Op Twitter bevestigt het Amerikaanse Marinierskorps dat een ongeluk heeft plaatsgevonden met een van haar vliegtuigen, maar treedt niet in detail.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Volgens plaatselijke media was er een ontploffing aan boord van het vliegtuig voor het neerstortte.

Er waren meerdere knallen, volgens een politieman omdat het vliegtuig ook veel munitie vervoerde. Plaatselijke media wijzen erop dat de KC-130 ook wordt gebruikt als vliegtuig waar andere toestellen kunnen bijtanken en dus mogelijk veel brandstof aan boord had.