32 jaar na de bomaanslag die de Rainbow Warrior tot zinken bracht, hebben Franse en Nieuw-Zeelandse media de Franse spion Christine Cabon gevonden. Zij was destijds bij Greenpeace geïnfiltreerd. 

Cabon wil geen excuses maken, maar zegt wel dat alle militairen zich soms "in situaties bevinden die ze niet hadden gewenst.''

Cabon deed zich voor als de milieuactiviste Frederique Bonlieu. Aan boord van de Rainbow Warrior, het Nederlandse vlaggenschip van Greenpeace, speelde ze cruciale informatie door aan haar collega's van de Franse geheime dienst die de aanslag beraamden. 

Op 10 juli 1985 brachten twee bommen het vlaggenschip, dat werd ingezet bij protesten tegen Franse kernproeven op het atol Mururoa, tot zinken in Auckland in Nieuw-Zeeland. De Nederlandse fotograaf van Portugese afkomst, Fernando Pereira, kwam daarbij als enige om het leven.

Israël

Cabon vluchtte een aantal weken voor de aanslag naar Israël. Ze woont momenteel in een dorpje in het zuiden van Frankrijk.

De inmiddels 66-jarige Cabon, die ten tijde van van de aanslag 33 jaar oud was, spreekt van een "trauma voor Nieuw-Zeeland dat een vriendelijk land hen aanviel." Ze laat weten dat ze haar werk deed en geen excuses wil maken. "Er zijn misschien bekenden die ik een bericht zou kunnen sturen, mensen die ik in Nieuw-Zeeland ontmoette. Maar niet aan de buitenwereld."