In de Amerikaanse stad Boston is maandag een taxiwagen ingereden op een groep voetgangers. Dat meldt de lokale politie. Er zouden zeker tien gewonden zijn gevallen.

Er is nog niets duidelijk over de toedracht van het incident. De politie zou vooralsnog uitgaan van een ongeluk en denkt niet dat het om een (terroristische) aanslag gaat. 

Volgens de Boston Globe zouden zeker tien gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, waarvan sommigen er ernstig aan toe zijn.  

Verschillende hulpdiensten zijn te plekke en doen onderzoek. Volgens de autoriteiten is de ernst van de verwondingen bij de gewonden variërend van licht tot zwaargewond. 

Taxistandplaats

Een taxi reed in het oostelijke gedeelte van Boston in op een groep voetgangers die in de buurt liepen van de taxistandplaats bij het vliegveld Logan International Airport van Boston. De betrokken taxiwagen is afkomstig van een plaatselijk bedrijf. 

Onderzoekers kijken naar technische mankementen bij de taxiauto. De bestuurder van de wagen is bij kennis en wordt ondervraagd door de politie.