De Republikeinse gouverneur Chris Christie van New Jersey heeft zich dit weekend de woede van veel inwoners van de staat op de hals gehaald.

De meeste openbare stranden van New Jersey zijn door Christie gesloten vanwege een begrotingscrisis. Maar zelf besloot de gouverneur wel een middagje naar het verlaten strand te gaan met zijn gezin.

De website NJ.com maakte foto’s van Christie terwijl hij op het strand lag. Veel Amerikaanse media namen de beelden over.

De begrotingscrisis in New Jersey komt doordat de Democraten in de staat weigeren het budget voor komend jaar goed te keuren.

Lockdown

Zij zijn het niet eens met bezuinigingen op de gezondheidszorg. Hierdoor ging vrijdag een 'lockdown' in werking, wat betekent dat niet-noodzakelijke overheidsdiensten stil komen te liggen.

Christie zelf stelde in een reactie niet te begrijpen wat er mis was aan het dagje naar het strand, omdat hij geen beroep deed op overheidsmedewerkers. De Republikein behoort tot de minst populaire gouverneurs op dit moment; slechts 15 procent van zijn kiezers vindt dat hij goed werk levert.