Twee leden van van de regerende AK-partij zijn dit weekend in het zuidoosten van Turkijke doodgeschoten. De Turkse autoriteiten stellen dat de PKK achter de aanval op de leden van de AK-partij zit. 

Orhan Mercan, vicevoorzitter van de AK-partij in het district Lice van de provincie Diyarbakir, werd vrijdagavond voor zijn huis neergeschoten en stierf later aan zijn verwondingen in een ziekenhuis.

Ook Aydin Ahi, vicevoorzitter van de AK-partij in het district Ozalp, kwam om het leven. Volgens de autoriteiten werd hij in de nacht van zaterdag op zondag uit zijn huis gehaald, waarna hij in de omgeving werd omgebracht.

Turkije stelt dat de PKK achter de aanval op de politici zit. De PKK heeft in het verleden vaker dergelijke aanslagen gepleegd, maar heeft dit keer niet gezegd betrokken te zijn bij de dood van de twee politici. 

Luchtaanvallen

Bij een luchtaanval in de zuidoostelijke provincie Mardin bracht het Turkse leger op haar beurt vijf PKK-leden om, die een aanval voorbereidden op een legerbasis.

Ook in de provincie Bingol doodde het leger zaterdag vijf PKK-leden en daarnaast nog eens vier in het Metina-gebied in Noord-Irak. 

Bij botsingen in de zuidoostelijke provincies Diyarbakir, Hakkari en Sirnak, zijn ook drie PKK-leden gedood.