De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdagnacht zijn eerdere uitlatingen op Twitter verdedigd. Hij deed dit nadat zijn tweets hem deze week veel kritiek van partijgenoten opleverden. 

"Mijn gebruik van Twitter is op een moderne manier presidentieel", zei Trump zaterdagavond, dit keer opnieuw middels een tweet. Hij wees zijn critici erop dat hij het presidentschap in 2016 mede won door zijn speeches en het gebruik van sociale media. Daarbij moest hij ook, schreef hij, "de fake news media verslaan".

Donderdag haalde Trump in enkele tweets uit naar Mika Brzezinski, die samen met Joe Scarborough de ochtendshow van zender MSNBC presenteert.

"Ik heb gehoord dat Joe kwaad over mij spreekt (ik kijk niet meer)", liet de Amerikaanse president weten. "Maar hoe kan het dan dat gekke, IQ-loze Mika samen met Psycho Joe rond de jaarwisseling drie avonden op rij naar Mar-a-Lago kwamen en aandrongen dat ik ze zou ontvangen. Ze bloedde hevig als gevolg van een facelift. Ik zei nee!"

Politici uit zijn eigen Republikeinse Partij reageerden fel op deze uitlatingen. De prominente senator Lindsey Graham vond de tweets "niet normaal en beneden elke waardigheid die bij het ambt van de president hoort".

Leider Democraten: 'Tweets Trump leggen lat laag voor gedrag ambtenaren'
37
Leider Democraten: 'Tweets Trump leggen lat laag voor gedrag ambtenaren'