Door een schietpartij in een nachtclub in de Amerikaanse stad Little Rock (Arkansas) zijn zaterdagochtend vroeg (lokale tijd) zeker 25 mensen gewond geraakt. Het gaat volgens de politie niet om een terroristische daad.

De schietpartij volgde waarschijnlijk op een ruzie tijdens een rapshow in nachtclub Power Lounge.

De politie sprak van een schotenwisseling waar gewonden door vielen. Er brak daarna paniek uit onder de bezoekers van de club. In het gedrang raakten nog drie anderen gewond. Volgens de lokale politiechef is het "waarschijnlijk" dat er "meerdere schutters" waren.

Later liet de politie weten dat geen van de gewonden in levensgevaar waren. Eén van de gewonden was in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, maar werd later stabiel verklaard. 

'Meer geweld'

Vermoedelijk ging het om een ruzie tussen verschillende criminele bendes. "Het geweld in Little Rock lijkt steeds meer toe te nemen. We lijken iedere paar dagen wel te maken te hebben met gewelddadige ruzies of schietpartijen", stelde gouverneur Asa Hutchinson in een verklaring. Hij beloofde beterschap.

De politie doet nog onderzoek. De verhuurder heeft de club inmiddels het pand uitgezet vanwege "het onvermogen de veiligheid te waarborgen", meldt The Washington Post.