In de nasleep van de brand in een Londense woontoren, heeft vrijdag ook de voorzitter van de stadsdeelraad Kensington & Chelsea zijn vertrek aangekondigd. 

Nicholas Paget-Brown wil zijn verantwoordelijkheid nemen, zegt hij in een statement. Hij kreeg donderdag zware kritiek nadat hij een bijeenkomst van het deelraadsbestuur had stilgelegd omdat er journalisten aanwezig waren. Daarop kreeg de bestuurder volgens de BBC een tik op de vingers van de regering.

Ook burgemeester Sadiq Khan van Londen reageerde volgens de BBC verbijsterd op het stopzetten van de vergadering. Hij riep het volledige deelraadsbestuur onlangs al op te vertrekken. 

Eerder legde de hoogste bestuurder van het stadsdeel, Nicholas Holgate, ook zijn functie neer.

Onderzoek

Bij de brand in de woontoren kwamen tenminste tachtig mensen om het leven. De recent gerenoveerde woontoren waar de brand uitbrak, bestond uit 120 appartementen. Er woonden ongeveer zeshonderd mensen in het pand.

De Britse regering heeft een openbaar onderzoek ingesteld naar de torenbrand. Omdat brandalarmen niet werkten, werden de meeste bewoners door het vuur verrast. 

Naast het onderzoek zal de Britse regering ook andere hoge woontorens in het Verenigd Koninkrijk laten onderzoeken op brandbare gevelbekleding. Er zouden zo'n zeshonderd gebouwen met dezelfde gevelbekleding zijn.