In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia is donderdagavond lokale tijd een chauffeur tegen het hek gereden van het presidentieel paleis. Volgens lokale media losten veiligheidsdiensten schoten op de bestuurder.

Na het incident werd de chauffeur opgepakt; het zou gaan om een minderjarige jongen. Op beelden op sociale media is te zien dat een deel van het hek omver is gereden. Na het incident werd het terrein van het Alvorada-paleis afgesloten, schrijft onder andere O Globo.

President Michel Temer was niet aanwezig in het paleis. Hij gebruikt een ander ambtsgebouw als zijn woning.

Protest

Al enige tijd vinden protesten plaats tegen Temer, die door het Braziliaanse hooggerechtshof wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen. Een derde van de ministers in zijn kabinet en een groot deel van de parlementsleden zijn ook onderwerp van corruptieonderzoeken.

De president weigert echter te vertrekken en heeft zich daarmee de woede van burgers op de hals gehaald. Het incident bij het presidentieel paleis is niet de eerste keer dat overheidsgebouwen het daarbij moeten ontgelden; tijdens een uit de hand gelopen demonstratie in mei werd zelfs het leger ingeschakeld om ministeries te beschermen.