De Londense politie blijft in de veronderstelling dat het dodenaantal van de brand in de Grenfell Tower rond de tachtig ligt, maar kan daar pas over een aantal maanden definitief uitspraak over doen.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang naar de Grenfell Tower, waar half juni een grote brand uitbrak. De brand verwoestte 151 woningen en maakte tientallen dodelijke slachtoffers.

"Wat we nu weten, is dat ongeveer tachtig mensen ofwel zijn overleden ofwel vermist zijn", aldus woordvoerder Fiona McCormack van de Londense politie woensdag op een persconferentie. "We moeten er helaas vanuit gaan dat ze allemaal zijn omgekomen."

De politie heeft inmiddels een kwart van de overledenen geïdentificeerd. Het gaat om twintig slachtoffers. 

Brandveiligheid

Op 23 juni maakte de politie bekend dat de brand is veroorzaakt door een defecte koelkast. Onderdelen van de gevelbekleding van de woonflat in Kensington voldeden niet aan de brandveiligheidseisen. 

De Britse premier Theresa May kondigde eerder al een groot onderzoek aan naar diverse woontorens in Londen. Woensdag meldde ze dat alle 120 onderzochte woontorens die zijn getest op brandveiligheid een negatieve uitkomst kregen. 

"We moeten de brandbeveiligingscontroles strenger gaan bewaken", aldus May, die al een groot onderzoek had ingesteld om uit te zoeken hoe decennia lang de goedkope gevelplaten in flats konden worden gebruikt.