Tientallen doden door aanslagen in Pakistan

Meer dan veertig mensen zijn vrijdag in het zuiden en noordwesten van Pakistan om het leven gekomen door bomaanslagen en een schietpartij. Bijna 140 personen raakten gewond.

De meeste slachtoffers vielen bij twee explosies op een markt in Parachinar, vlak bij de grens met Afghanistan. Daar kwamen ten minste 27 mensen om het leven, zei een regeringsfunctionaris. Zeker honderdtwintig mensen raakten gewond. Het was druk op de markt doordat veel mensen inkopen deden voor de iftar, de eerste maaltijd na zonsondergang voor moslims die de ramadan in acht nemen.

Eerder waren al dertien mensen, onder wie zeven agenten, omgekomen bij een aanslag in provincie Beloetsjistan. Daar blies een automobilist zijn wagen op bij een controlepost in Quetta. Volgens de lokale autoriteiten bevond zich tot 95 kilo aan explosieven in het voertuig.

Terreurorganisatie Jamaat-ul-Ahrar zegt verantwoordelijk te zijn voor die aanslag, waarbij ook negentien mensen gewond raakten.

Karachi

Politiemensen waren vrijdagavond (lokale tijd) in miljoenenstad Karachi opnieuw het doelwit van aanvallers. De slachtoffers zaten volgens de krant Dawn te eten in een hotel toen ze plots onder vuur werden genomen. Vier mannen overleden ter plekke. De drie daders konden vluchten op motoren.

Lees meer over:
Tip de redactie