Twee Nederlanders zijn begin deze week vermoord in het oosten van de Dominicaanse Republiek. De lichamen zijn woensdag aangetroffen in een kuil op een suikerrietplantage.

Dat meldt de krant Diario Libre vrijdag. De politie heeft gemeld dat het om Nederlanders gaat, maar geeft geen namen.

Manuel Santana Montero van het Openbaar Ministerie in de plaats El Seibo zegt dat alles erop wijst dat het om een afrekening in kringen van drugscriminelen gaat.

Volgens het dagblad gaat justitie er vooralsnog van uit dat het tweetal maandagavond naar de plek waar ze zijn gevonden zijn gebracht en daar zijn geëxecuteerd. Omwonenden hoorden toen terreinwagens en een vliegtuigje.

Drugsbende

De twee, waarschijnlijk in de leeftijd van 35 tot 45 jaar, zouden maandagavond met verscheidene kogels zijn vermoord. Op de vindplaats zijn zeker twaalf kogelhulzen aangetroffen.

Bij een van de slachtoffers is een schets op wit papier gevonden, die er mogelijk op wijst dat de daders lid zijn van een bepaalde drugsbende.

Sporen

De twee zouden maandagavond zijn vermoord. Volgens inspecteurs zijn er sporen die naar de daders leiden. Het Openbaar Ministerie wilde in het belang van het onderzoek niet meer kwijt.

De zaak is bekend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar zolang de identiteit niet is vastgesteld kan het verder niets zeggen.

Criminelen in de Dominicaanse Republiek ontdoen zich steeds vaker op afgelegen plekken van hun slachtoffers. In de afgelopen maanden zijn zo achttien lijken aangetroffen, voornamelijk in het oosten van het Caribische land. In een grafkuil lagen vijf lijken.