De Amerikaanse president Donald Trump beschikt niet over geluidsopnames van zijn gesprekken met toenmalig FBI-directeur James Comey. Dat zegt Trump donderdag op Twitter.

Eerder op donderdag zei een bron tegen persbureau Bloomberg dat Trump alleen zinspeelde op het bestaan van opnames om te zorgen dat Comey geen onwaarheden zou verspreiden.

Trump ontsloeg Comey vorige maand als directeur van de federale recherche. De president suggereerde kort daarop in een tweet dat er mogelijk opnames zijn van gesprekken die hij voerde met Comey. ''James Comey moet hopen dat er geen 'tapes' zijn van onze conversaties voordat hij naar de pers gaat lekken'', twitterde Trump.

Comey zei onlangs in een hoorzitting voor de inlichtingencommissie van de Senaat te hopen dat opnames bestaan van zijn conversaties met de president. ''Als dat het geval is, zijn mijn gevoelens niet gekwetst. Geef ze allemaal vrij. Ik heb geen bezwaar'', stelde de gewezen FBI-chef.

Ruslandonderzoek

Comey zei te denken dat hij is ontslagen wegens het Ruslandonderzoek. Hij zei dat Trump hem vlak na zijn inauguratie heeft gevraagd om zijn loyaliteit aan hem te bevestigen. Trump ontkent dit.