Een man is maandag bewust op een politiebusje ingereden op Champs-Élysées in Parijs. De man was gewapend en is bij de aanval omgekomen, meldt een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Volgens de woordvoerder gaat het om een bewuste actie en is het onderzoek inmiddels overgenomen door de anti-terrorisme eenheid van de politie.

Bij het incident zijn geen agenten of burgers gewond geraakt. Het voorval vond plaats dichtbij het presidentieel paleis en de Amerikaanse ambassade.

In de auto zijn explosieven en wapens gevonden. Er werd onder andere een kalasjnikov aangetroffen, melden Franse media. Volgens minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) hadden de explosieven in het voertuig een ontploffing kunnen veroorzaken. ''Dit laat nog maar eens zien dat het dreigingsniveau in Frankrijk zeer hoog blijft'', zei hij tegen verslaggevers.

Volgens Franse media gaat het om een geradicaliseerde 31-jarige man die bekend is bij de veiligheidsdiensten. De politie heeft de straat afgezet en roept op om het gebied nog te vermijden.

Champs-Elysees afgesloten nadat man bewust inrijdt op politiebusje
43
Champs-Elysees afgesloten nadat man bewust inrijdt op politiebusje

Afgezet

De man zou met zijn auto de voorkant van een politiebus hebben geramd en het voertuig is daarna in brand gevlogen.