Lichamen van bemanningsleden Amerikaans marineschip gevonden

De lichamen van vermiste bemanningsleden van een Amerikaans marineschip zijn gevonden, meldt de Amerikaanse marine zondagochtend vroeg. De opvarenden bevonden zich op de USS Fitzgerald, een torpedobootjager die zaterdag in aanvaring kwam met een vrachtschip.

Duikers vonden de lichamen in het ondergelopen bergcompartiment van het schip. Volgens een woordvoerder van de marine is het mogelijk dat de bemanningsleden sliepen toen daar het water naar binnen drong. 

Door de aanvaring, die plaatshad ten zuidwesten van de Japanse stad Yokosuka, werd de USS Fitzgerald ernstig beschadigd. Het oorlogsschip maakte water. Ten minste drie mensen raakten gewond en zeven bemanningsleden raakten vermist.

In de officiële verklaring wordt geen melding gemaakt van het aantal gevonden lichamen. Volgens Japanse media zijn alle vermisten aangetroffen.

Identiteit

De lichamen worden overgebracht naar Yokosuka, waar een Amerikaanse marinebasis ligt. Daar kan de identiteit van de lichamen worden vastgesteld. De families van de bemanningsleden worden op de hoogte gebracht; de Amerikaanse regering wacht nog met het bekendmaken van de namen, totdat iedereen is geïnformeerd.

Lees meer over:
Tip de redactie