Toestand neergeschoten Republikein Scalise niet meer kritiek

De toestand van het neergeschoten Amerikaanse congreslid Steve Scalise is niet meer kritiek. Na een nieuwe operatie omschrijft het MedStar Washington-ziekenhuis de toestand van de 51-jarige Republikein nu als "ernstig". 

"Hij reageert meer en spreekt met zijn geliefden", zegt de behandelend arts. Afgelopen vrijdag liet hij al weten dat de politicus aan de beterende hand was. 

De prominente Republikein Scalise werd woensdag neergeschoten toen hij samen met partijgenoten oefende voor de jaarlijkse honkbalwedstrijd tussen leden van de twee Amerikaanse partijen. Hij werd in het bekken getroffen. De kogel raakte daarbij interne organen, en Scalise verloor veel bloed. 

Revalidatie

De komende weken moet Scalise nog een aantal keer worden geopereerd. Volgens de arts zitten er nog honderden kleine fragmenten van de kogel in zijn lichaam, maar die worden niet allemaal verwijderd. De arts zegt dat Scalise een lange periode van revalidatie voor de boeg heeft. "Maar ik heb er meer vertrouwen in dan een dag of twee, drie geleden", voegde hij daaraan toe,

De schutter, die uit woede tegenover president Trump en Republikeinse politici zou hebben gehandeld, werd na zijn daad door de politie doodgeschoten. De 66-jarige James Hodgkinson had naast Scalise nog drie anderen neergeschoten. Hun verwondingen waren minder ernstig.

Lees meer over:
Tip de redactie