'Ook schoonzoon van Trump in vizier speciaal aanklager om financiën'

Speciaal aanklager Robert Mueller richt zijn pijlen op de financiële handel en wandel van Jared Kushner, de schoonzoon van president Trump. 

Dat meldt de The Washington Post vrijdag. 

Oud-FBI-directeur Mueller, de voorganger van de door Trump ontslagen James Comey, is aangesteld om de inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen te onderzoeken.

De krant meldde eerder dat Kushner ontmoetingen had met Russen in december 2016. In die periode zou hij onder meer een geheim communicatiekanaal met het Kremlin hebben willen opzetten. Tijdens de verkiezingscampagne onderhield hij contact met de Russische ambassadeur Sergei Kisljak.

Nu richt de aanklager zich dus ook op de financiële handel van de schoonzoon van Trump. “Kushner deelde eerder met het Congres wat hij weet over Rusland-gerelateerde zaken, en zal dat opnieuw doen als hem dat wordt gevraagd”, verklaarde zijn advocaat Jamie Gorelick eind mei.

Heksenjacht

Deze week bracht The Washington Post ook al het nieuws dat Mueller onderzoekt of president Trump heeft geprobeerd de rechtsgang te belemmeren. Trump beklemtoonde dat nooit te hebben gedaan en noemde een dergelijk onderzoek leugenachtig en een heksenjacht.

"Ik word onderzocht voor het ontslaan van de FBI-directeur door de man die me zei die FBI-directeur te ontslaan", schreef een woedende Trump op Twitter. 

De aanklager onderzocht eerder al de financiële handel van andere personen die nauwe banden onderhouden met de Amerikaanse president, waaronder voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn en zijn campagneleider Paul Manafort.

Lees meer over:
Tip de redactie