De Amerikaanse president Donald Trump zou zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië voorlopig hebben uitgesteld uit angst voor protesten, maar volgens de Britse regering is daar geen sprake van.
 

Trump heeft enkele weken geleden al laten weten dat hij voorlopig liever niet naar Groot-Brittannië afreist, meldt The Guardian. De Britse premier Theresa May was volgens de Britse krant ''verbaasd'' toen ze de boodschap te horen kreeg.

De Amerikaanse president zou in een telefoongesprek met May hebben gezegd te willen wachten totdat het publiek zijn bezoek steunt. Er zouden op grote schaal protesten dreigen bij Trumps komst naar Londen wegens onvrede over zijn beleid en zijn kritiek op de Londense burgemeester Sadiq Kahn. 

Een woordvoerder van May ontkent dat het bezoek van Trump is uitgesteld en wil niks kwijt over de "speculatie rondom de inhoud van haar persoonlijke telefoongesprekken". Er wordt benadrukt dat de uitnodiging voor het bezoek nog steeds staat.

Nog geen datum

Er was nog geen officiële datum voor het staatsbezoek ingepland, maar volgens Britse media zou het bezoek in oktober plaatsvinden.

May bezocht Trump eerder dit jaar in Washington. Bij haar bezoek bracht ze onder andere een uitnodiging van koningin Elizabeth over aan Trump voor een bezoek later dit jaar. May toonde zich daarna ''verrukt'' dat de Amerikaanse president de uitnodiging had aangenomen.