Deutsche Bank wil Lagerhuis VS geen informatie over Trump geven

Deutsche Bank weigert informatie over president Donald Trump te overhandigen aan leden van een commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Advocaten van de instelling lieten de Democratische politici in een brief weten dat het gaat om vertrouwelijke gegevens.

De Duitse bank beroept zich op Amerikaanse privacywetgeving. "We moeten ons aan de wet houden", schrijven de juristen. De vijf Democratische afgevaardigden in de commissie voor Financiële Dienstverlening hadden onder meer om informatie gevraagd over mogelijke financiële banden tussen Trump en Rusland.

De Democraten kunnen de bank niet dwingen de informatie over te dragen. Hoewel hun commissie de instelling in theorie zou kunnen dagvaarden, is daar steun voor nodig van Republikeinse leden. Die zijn daar vermoedelijk niet toe bereid. Geen enkele Republikein in de commissie ondertekende het eerdere verzoek om informatie.

De oppositie is al langer argwanend over de banden tussen Trump en Deutsche Bank. Hij zou als zakenman honderden miljoen dollars hebben geleend van de instelling. Trump stak dat geld onder meer in vastgoedprojecten. Critici vrezen dat zijn regering daardoor geneigd kan zijn de bank milder te behandelen bij misstanden.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie