Bij benefietconcert One Love Manchester in het stadion Old Trafford Cricket Ground waren zondagavond 50.000 mensen aanwezig. Het concert voor de slachtoffers van de aanslag vorige week bij het concert van Ariana Grande begon rond 20.30 uur (Nederlandse tijd) met een minuut stilte.

Ook de aanslagen zaterdagavond in Londen werden tijdens de minuut stilte herdacht.

Marcus Mumford was de eerste artiest op het podium. Hij deed een soloversie van Timshell, het nummer van zijn band Mumford and Sons. Daarna was het de beurt aan Take That. Zanger Gary Barlow bedankte Ariana Grande dat ze de groep had uitgenodigd.

Duetten

Er gingen geruchten dat Robbie Williams samen met Take That zou optreden. De entertainer kwam inderdaad ook op het podium en begroette de andere leden van Take That op amicale wijze. Daarna zong hij zijn hit Angels en eindigde met een stukje uit Strong. De tekst had hij veranderd in Manchester, We’re Strong. Dat deed hij vrijdag bij een eigen concert ook al.

Tijdens de show zondagavond traden ook Pharrell Williams, Miley Cyrus, Niall Horam, Liam Gallagher en The Black Eyed Peas op. Grande deed meerdere duetten. Stevie Wonder, oud-voetballer David Beckham en U2 spraken het publiek toe in een videoboodschap.

Robbie Williams zingt 'Angels' in Manchester en houdt het niet droog
294
Robbie Williams zingt 'Angels' in Manchester en houdt het niet droog

Aanslag

''Vanavond gaat het alleen maar over liefde'', zei Grande nadat ze zelf had gezongen. Ze bedankte het publiek dat het was gekomen en vertelde hoe ze een moeder van een van de slachtoffers had ontmoet.

“Toen moest ik erg huilen”, vertelde ze met een snik in haar stem. “Maar toen zei de moeder dat ik daarmee moest stoppen. Mijn dochter wil je niet zien huilen, ze wil je hits horen.”

Grande nam het initiatief voor het concert nadat er een zelfmoordaanslag was gepleegd bij haar optreden in Manchester, op 22 mei. Daardoor kwamen 22 mensen, vooral jonge bezoekers, om het leven.

Het concert werd afgesloten met het nummer One Last Time. Met dat nummer sloot Grande ook het concert in Manchester toen af. Daarna werd de aanslag gepleegd. Ariana zong het nummer met alle artiesten die op One Love Manchester te zien waren. Daarna kwam ze nog terug en zong de klassieker Somewhere Over The Rainbow.

Geld inzamelen

Met het concert wil Ariana Grande zo veel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van de aanslag. Grande meldde zondagavond op Facebook dat ze al ongeveer 309.000 dollar (275.000 euro) heeft opgehaald.

Het concert in Manchester vond plaats onder strenge veiligheidsmaatregelen. De bezoekers werden voordat ze naar binnen gingen uitvoerig gefouilleerd. Ook was er gewapende beveiliging.

Het concert werd in meerdere landen op televisie uitgezonden.