De Russische president Vladimir Poetin zegt dat hij geen belastend materiaal bezit over de Amerikaanse president Donald Trump en geen enkele relatie met hem heeft.

Dat zei Poetin zondag tegen de Amerikaanse nieuwszender NBC.

In januari lekte een geheim inlichtingenrapport uit waarin stond dat Rusland belastende informatie over de Amerikaanse president bezit. De meest in het oog springende bewering uit het rapport was dat Trump tijdens een bezoek aan Moskou prostituees zou hebben betaald om te urineren op een bed waarin zijn voorganger Obama had geslapen.

Volgens Poetin is het ook onzin dat hij warme banden met Trump zou hebben onderhouden tijdens diens bezoek aan Rusland. Die maakte deel uit van een delegatie van directieleden van zo'n honderd Amerikaanse bedrijven, zei de Russische president tegen interviewster Megyn Kelly. "Denk je echt dat we over hen allemaal belastend materiaal hebben of zo? Ben je wel helemaal lekker?"

Michael Flynn

​Poetin zei ook dat hij de ontslagen nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn nauwelijks heeft gesproken toen ze in 2015 samen aan een diner zaten in Moskou. De bijeenkomst had weinig om het lijf, aldus Poetin 

''Ik hield mijn toespraak. Toen bespraken we wat andere zaken. Ik stond op en vertrok. Achteraf kreeg ik te horen dat er een Amerikaanse heer was, die vroeger bij de veiligheidsdiensten zat'', zei Poetin. ''Dat was het. Ik sprak hem niet eens echt. Zo ver gaat mijn bekendheid met de heer Flynn.''

Het diner waar Poetin en Flynn bij aanwezig waren, was ter ere van het Russische televisienetwerk Russia Today (RT). Amerikaanse regeringsfunctionarissen beschouwen RT als een propagandakanaal van de Russische overheid dat desinformatie over de Verenigde Staten verspreidt.

Flynns banden met Moskou liggen in Washington onder een vergrootglas, na beschuldigingen dat Moskou mogelijk de Amerikaanse presidentsverkiezing heeft beïnvloed.

Flynn heeft geweigerd om voor de Amerikaanse Senaat over zijn banden met Rusland uitleg te geven. Hij beroept zich daarbij op zijn grondwettelijke recht om geen voor hemzelf belastende verklaringen te hoeven afleggen.

President Donald Trump ontsloeg Flynn in januari, omdat hij vicepresident Mike Pence over zijn contacten met de Russische ambassadeur in Washington had misleid.