De Amerikaanse zangeres Ariana Grande heeft gewonde fans vrijdagavond verrast met een bezoek aan het kinderziekenhuis in Manchester. De kinderen raakten gewond bij de aanslag die in mei plaatsvond in de Manchester Arena, tijdens een concert van Grande.

De kinderen reageerden volgens Britse media dolenthousiast op het bezoek van hun idool. De vader van een van de door Grande bezochte kinderen zei naderhand dat hij zijn dochter nog nooit zo gelukkig had gezien. "Dit betekent meer voor ons dan alle fantastische dingen die mensen deze week voor ons hebben gedaan", stelde de man volgens de BBC.

In het Royal Manchester Children's Hospital liggen meerdere kinderen die gewond raakten bij de bomaanslag op het concert van Grande. In totaal vielen bij de aanslag 116 gewonden, van wie er nog vijftig in het ziekenhuis liggen, aldus het Britse ziekenfonds NHS. 22 mensen kwamen om het leven.

Benefiet

Het popidool Grande geeft zondag een benefietconcert in de Britse stad, om samen met andere bekende artiesten geld op te halen voor de slachtoffers.

De jonge slachtoffers in het kinderziekenhuis kregen al eerder bijzonder bezoek. Ook koningin Elizabeth II kwam na de aanslag langs om de jongeren een hart onder de riem te steken. De vorstin verklapte toen aan één van de kinderen dat ze Grande zelf ook ''een erg goede zangeres'' vindt.