De Amerikaanse politie heeft een man opgepakt die de trouwring zou hebben gestolen van een slachtoffer van de dodelijke steekpartij die eind mei plaatsvond in een trein in Portland. 

De steekpartij in een trein leidde in de VS tot veel ophef. Een 35-jarige man belaagde eind vorige maand twee vermoedelijke moslima's en stak vervolgens twee mannen dood die het voor de vrouwen opnamen. Later bleek dat de rugzak en trouwring van een van de slachtoffers, een veteraan, was verdwenen.

De familie van dat slachtoffer en de politie deden een beroep op het publiek om informatie. Op beveiligsbeelden was te zien dat de verdachte het treinstel waarin de steekpartij had plaatsgevonden verliet met de rugzak van het slachtoffer. De beelden werden vrijgegeven; de politie sprak tegenover CNN over een "harteloos misdrijf". 

Dakloze

De politie arresteerde vrijdag een 51-jarige verdachte. De man droeg de verdwenen ring toen hij werd opgepakt in een daklozenkamp in Portland. Hij wordt onder meer verdacht van geknoei met bewijs, diefstal en het misbruik van een menselijk lichaam.