Een gewapende man die een casino binnendrong in Manilla heeft vrijdagochtend (lokale tijd) grote consternatie veroorzaakt in de Filipijnse hoofdstad. Zeker twee mensen kwamen om het leven. 

Volgens de politiechef ging het niet om terrorisme.

De man schoot kennelijk in de lucht en stak enkele speeltafels in brand. Hij pleegde later zelfmoord door zichzelf in brand te steken, meldt de politie. 

De politiechef stelt dat het om een enkele schutter ging, die niet gericht op mensen schoot. De politie heeft de situatie onder controle. 

Het hotel, dat gelegen is in de buurt van het vliegveld, is ondertussen ontruimd. De politie en het leger zijn aangekomen bij het hotel en hebben het gebied afgezet. 

Hotelgast filmt rookwolken en hoort geweerschoten van aanval Manilla
56
Hotelgast filmt rookwolken en hoort geweerschoten van aanval Manilla

Maute

Op meerdere plekken in de Filipijnen is het momenteel onrustig. Zo begonnen eind mei gevechten op het zuidelijke eiland Mindanao tussen de groep Maute, een aan IS-gelieerde organisatie, en het Filipijnse leger.

Tienduizenden inwoners van de stad Marawi sloegen op de vlucht nadat Maute een deel van de stad overgenomen had. Het grootste gedeelte van Marawi is inmiddels weer in handen van het Filipijnse leger.