Een leraar en alle elf scholieren die gewond zijn geraakt bij het busongeluk in Frankrijk donderdagochtend, zijn weer uit het ziekenhuis. Inmiddels zijn alle leerlingen weer terug in Nederland.

Drie leraren blijven in het ziekenhuis in Frankrijk, twee van hen blijven onder observatie. Zij mogen vrijdag weer naar huis. De school zei eerder al dat er niemand in levensgevaar verkeert. Ook de chauffeur van de bus ligt nog in het ziekenhuis. Hij werd zwaargewond met een traumahelikopter afgevoerd.

Het merendeel van de leerlingen reisde met de bus terug naar huis. Een handjevol kinderen reed met hun ouders terug. Op advies van Slachtofferhulp reisden deze kinderen in de auto's in colonne achter de bus.

"Samen uit, samen thuis, dat is goed voor de verwerking volgens Slachtofferhulp", zegt een woordvoerder van de school. De rit is zo'n 300 kilometer.

Bij terugkomst werden de leerlingen verwelkomd door de rector van de school, Leenderd van der Deijl. Veel ouders en familie stonden de leerlingen bij de school op te wachten. Vlak na aankomst gingen de leerlingen het schoolgebouw binnen, waar een ontvangstruimte is ingericht.

Ravage na ongeval met Nederlandse bus in Frankrijk
46
Ravage na ongeval met Nederlandse bus in Frankrijk

Schooluitje

De bus met scholieren botste donderdagochtend op de A16 tussen Duinkerken en Calais op een vrachtwagen. Bij het ongeluk zijn 22 gewonden gevallen. In de bus zaten leerlingen van mavo-3 van het Strabrecht College uit Geldrop. Aan boord zaten in totaal vijftig scholieren en zes begeleiders. De bus was op weg naar een schooluitje in Londen.

De Poolse vrachtwagenchauffeur kwam tot stilstand nadat hij in slaap gevallen zou zijn, waarna de bus op de vrachtwagen inreed.