De oud-leider van de Britse anti-EU-partij UKIP, Nigel Farage, heeft mogelijk informatie die kan helpen bij het onderzoek naar eventuele Russische bemoeienis in de Amerikaanse verkiezingen.

Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek donderdag aan The Guardian

Bronnen die kennis hebben over het onderzoek melden dat Farage in de ogen van de FBI de aandacht trok door persoonlijke banden die hij heeft met zowel mensen uit de omgeving van de Amerikaanse president Donald Trump als Wikileaks-oprichter Julian Assange. 

Farage wordt nergens van beschuldigd en wordt ook niet onderzocht door de FBI. Onderzoekers denken alleen dat hij waardevolle informatie bezit, die het onderzoek kan helpen.

"Als je de driehoek van Rusland, Wikileaks en Trump bekijkt, komt Nigel Farage steeds weer naar voren", aldus de bron. "Hij bevindt zich in het midden en er wordt veel aandacht besteed aan hem."

Farage zegt in een reactie op de berichten in The Guardian dat hij "geen contact heeft met Rusland" en nooit zaken heeft gedaan met Russische bedrijven.

Er wordt sinds juli vorig jaar formeel onderzoek gedaan naar de banden tussen het campagneteam van Trump en Rusland en de mogelijke bemoeienis van de Russen met de Amerikaanse verkiezingen.