In de Noord-Marokkaanse stad Al Hoceima zijn dinsdagavond en -nacht duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren voor de vrijlating van protestleider Nasser Zefzafi.

Zefzafi werd maandag opgepakt omdat hij volgens de politie de veiligheid in het land in gevaar brengt en de vrijheid van godsdienst schendt. Hij is al enkele maanden het gezicht van protesten tegen de werkloosheid en corruptie in Marokko. 

Betogers schreeuwden volgens de BBC "we zijn allemaal Zefzafi". De oproerpolitie stond dinsdagavond klaar om in te grijpen, maar trok zich uiteindelijk terug. Het kwam niet tot rellen. Volgens AFP waren er ook in Casablanca en de hoofdstad Rabat protesten.

Sinds oktober is het onrustig in het Rifgebergte in Noord-Marokko, een gebied waar met name Berbers wonen en dat economisch is achtergesteld op de rest van het land. Betogers verwijten de politie dat ze een vishandelaar van wie de koopwaar in beslag werd genomen, hebben gedood. 

Zefzafi zou vrijdag een imam hebben beledigd tijdens het vrijdaggebed. Toen de politie hem daarop wilden aanhouden, verhinderen betogers dat. In het weekend werden meerdere mensen in Al Hoceima opgepakt bij rellen tussen de politie en betogers.