De Nederlandse opiniemaker Yvonne Snitjer is volgens diverse berichten vermist in Libië. Snitjer is voor het laatst gezien in een café in het oude gedeelte van de hoofdstad Tripoli. 

Ze ging daar vlak voor het begin van de ramadan afgelopen week een hapje eten. Dat blijkt uit haar tweets. De laatste tweet is van 26 mei. Bekenden van Snitjer vragen via Twitter om hulp.

Snitjer is werkzaam in Tripoli en schrijft regelmatig opinieartikelen voor  de website Joop.nl. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt tegen de redactie van Joop.nl dat ze op de hoogte zijn van de vermissing.

"We zijn ermee bezig, en proberen na te gaan wat er aan de hand is. Dat is lastig door de allesbehalve overzichtelijke situatie in Libië. Dingen functioneren niet zoals ze zouden moeten functioneren", aldus het ministerie. De Nederlandse ambassade in Libië is vanwege de onrust in het land uitgeweken naar Tunis, de hoofdstad van Tunesië.

Snitjer schrijft voor Joop.nl over de gevaarlijke situatie in Libië. Daarnaast is ze oprichtster van stichting Al Eureka, een onafhankelijk educatiecentrum.