De Turkse voetbalclub Galatasaray gaat zijn stadion, de Türk Telekom Arena, een andere naam geven na een oproep van de Turkse president Erdogan. 

Volgens president Erdogan doet het woord arena te veel denken aan de arena's uit de Romeinse tijd. "Weten jullie wat er in het verleden in arena's gebeurde? Daar werden mensen aan stukken gereten", stelde Erdogan.

De president zou zijn minister van Sport opdracht hebben gegeven stappen te ondernemen tegen de clubs die de term arena voeren. 

Volgens het Turkse persbureau Anadolu heeft Galatasaray inmiddels gehoor gegeven aan de oproep van Erdogan. "Ons bestuur heeft besloten de naam van het stadion te veranderen na een oproep van de president", zo zegt de voorzitter van de voetbalclub.

Het stadion van Galatasary, dat met een capaciteit van 52.500 zitplaatsen een van de grootste van het land is, zal vanaf maandag de naam Türk Telekom Stadyumu dragen, zo melden staatsmedia.

Besiktas

Naast twintigvoudig landskampioen Galatasaray, waar met Wesley Sneijder en Nigel de Jong twee Nederlanders onder contract staan, zouden andere Turkse clubs inmiddels ook overwegen om de namen van hun stadions te wijzigen.

Het woord arena zou ook daar veranderen naar het Turkse woord voor stadion. Onder de andere clubs die de wijziging doorvoeren, is Besiktas, de koploper in de competitie. Het stadion van Besiktas heet nu nog Vodafone Arena.