Bijna honderd gevangenen zijn donderdagochtend ontsnapt uit de Parnamirim gevangenis in de Braziliaanse provincie Rio Grande do Norte. De mannen konden ontkomen door een zelfgemaakte tunnel van bijna dertig meter lang.

Vooraf aan de ontsnapping werd een groot gevecht in scène gezet om de bewakers af te leiden. Niemand raakte gewond bij de vechtpartij.

Ondertussen wisten in totaal 91 gevangenen te ontkomen. Volgens het ministerie van Justitie en Burgerschap in Brazilië gaat het om de grootste ontsnapping ooit in de provincie.

Eenmaal buiten dumpten de mannen hun blauw met witte kleding. Handlangers stonden volgens de politie buiten de gevangenis ook te wachten met twee auto's en een motor.

Negen man konden later op de dag worden opgepakt door de politie na een grootschalige zoekactie door 36 omliggende dorpen. De duisternis maakte het echter lastig om snel meer mensen terug te vinden. De zoektocht naar de anderen gevangenen gaat door.

Braziliaanse gevangenen zetten gevecht in scène en ontsnappen via tunnel
33
Braziliaanse gevangenen zetten gevecht in scène en ontsnappen via tunnel

Overvol

In januari van dit jaar wisten ook al veertien mensen te ontsnappen uit precies dezelfde gevangenis. Dat gebeurde ook via een tunnel. In de Parnamirim gevangenis is ruimte voor 436 personen, maar vooraf aan de uitbraak zaten er 589 mensen opgesloten.