In Manchester is vrijdagochtend een man gearresteerd in het onderzoek naar de aanslag bij de Manchester Arena van afgelopen maandag. Dat maakt de politie bekend.

In een update die via sociale media werd verspreid, staat dat de verdachte werd opgepakt in de buurt van de Moss Side, een wijk iets ten zuiden van het centrum. De arrestatie houdt verband met de aanslag, zegt de politie, "maar dit is een snellopend onderzoek en we houden rekening met nieuwe ontwikkelingen".

Dit is de tiende arrestatie in het onderzoek naar de aanslag. Eén jongen van zestien jaar oud en een 34-jarige vrouw zijn inmiddels weer vrijgelaten. Acht verdachten blijven vastzitten, zij worden verdacht van betrokkenheid bij terreur. De verdachten zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.

Vrijdag voert de politie opnieuw huiszoekingen uit in het zuiden en zuidwesten van de stad. In het stadsdeel Trafford is ook het leger actief, meldde SkyNews. In een voorstad van Liverpool, Saint Helens, is de politie vrijdag ook in actie geweest, in verband met het onderzoek naar de aanslag maandagavond. 

Londen

Donderdagavond laat liet de politie in Londen weten drie mannen te hebben opgepakt, die ervan verdacht worden terroristische acties te hebben voorbereid. De drie verdachten waren  allemaal woonachtig in het oosten van Londen. Volgens persbureau Reuters hadden ze plannen gemaakt voor een aanslag die tussen 25 maart en 18 mei had moeten plaatsvinden.

De Londense terreurverdachten werden opgepakt vóór de aanslag op de Manchester Arena. Door een bomexplosie tijdens een concert van Ariana Grande vielen 22 doden. Zo'n zestig mensen raakten gewond. Een 22-jarige Brit blies zichzelf vlak na het concert op. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen. 

Zo verliep de aanslag in Manchester
120
Zo verliep de aanslag in Manchester