Trump toont zich ‘enthousiast’ over België tijdens bezoek

Donald Trump had woensdag een ''boodschap van enthousiasme’’ voor België. Dat zei de Belgische premier Charles Michel na een ''hartelijke en respectvolle’’ ontmoeting van ruim een uur met de Amerikaanse president in het koninklijk paleis in Brussel.

Trump noemde de Belgische hoofdstad vorig jaar een ''hellegat’’, toen hij nog niet tot president was verkozen. ''Nu is er de president Donald Trump", aldus Michel. ''Vandaag heb ik vooral complimenten gekregen."

Wel kreeg hij mee dat België meer geld aan defensie moet besteden. Michel op zijn beurt maakte duidelijk dat de NAVO geen verouderde organisatie is, zoals Trump eerder heeft gezegd. ''Er is een wil om een sterke as tussen Europa en de VS te houden'', concludeerde de premier verder. ''We zullen zien de komende jaren.''

Demonstratie

Ondertussen liep een bonte stoet activisten door Brussel om te demonstreren tegen het beleid van Trump. Volgens de politie waren het er negenduizend, de organisatie hield het op tienduizend betogers. De demonstratie verliep volgens de politie zonder incidenten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie