De Indonesische politie heeft een nieuw team samengesteld dat lhtbt'ers in het land moet opsporen. 

Het team wordt actief in West-Java, de grootste provincie van Indonesië. De politiechef die het team gaat aansturen noemt lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt'ers) "ziek in hun hart en ziel".

"Ik hoop dat er geen volgelingen van deze levensstijl in West-Java zijn. Als die er wel zijn, zullen zij met de wet te maken krijgen en volgen er heftige straffen. Ze zullen niet geaccepteerd worden in de maatschappij", aldus de chef. Hij riep inwoners van de provincie op om activiteiten te melden. 

Homoseksualiteit is in het grootste deel van Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld, bij wet niet verboden. De gemeenschap van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders staat echter de laatste tijd onder grote druk.

Inval

Zo heeft politie in Jakarta zondagavond nog bij een inval in een club voor homo's 141 mannen opgepakt. De mannen werden vernederd, en sommigen werden opgepakt.

Dinsdag werden twee mannen die betrapt werden toen zij seks met elkaar hadden, publiekelijk gestraft. De mannen kregen op een podium elk 82 stokslagen toegediend, terwijl honderden mensen toekeken. Dat gebeurde in de provincie Atjeh, de enige provincie in Indonesië waar naast het landelijke wetboek van strafrecht ook het islamitische recht geldt.