Arrestaties havens van Antwerpen en Rotterdam in drugsonderzoek

In een Belgisch onderzoek naar drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar Antwerpen en Rotterdam zijn dinsdag zeventien verdachten aangehouden. In Nederland doorzocht de politie 21 woningen en een bedrijfspand. In België werd gelijktijdig op negen adressen huiszoeking gedaan.

Volgens het Openbaar Ministerie vonden dertien van de zeventien arrestaties in Nederland plaats.

In België werden vier mensen opgepakt. De leeftijden variëren van 30 tot en met 61 jaar. De verdachten zijn van Nederlandse, Servisch-Montenegrijnse, Bosnische en Albanese afkomst. Zij worden verdacht van internationale drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Het onderzoek begon in december 2014. De onderzoeksrechter in Antwerpen werkte nauw samen met het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in Nederland.

Cocaïnesmokkel

De groep zou bestaan uit meerdere bendes die zich bezighielden met het organiseren van cocaïnesmokkel vanuit Brazilië, Colombia of Ecuador. De drugs zaten verstopt in containers met onder meer bananen, met als bestemming de havens van Antwerpen en Rotterdam.

Bij de huiszoekingen werden onder meer 200.000 euro aan contant geld, drie kilo cocaïne, 26 kilogram MDMA, een cannabisplantage, een kilo cannabis, een vuurwapen, apparatuur die afluisteren bemoeilijkt en tal van versleutelde Blackberry PGP-telefoons aangetroffen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie