Filipijnse overheidstroepen zijn dinsdag in de stad Marawi in gevecht geraakt met leden van de Maute, een aan Islamitische Staat gerelateerde organisatie. Eén politieman is omgekomen, acht anderen zijn gewond.

Dat meldt persbureau Reuters. Gewapende mannen hebben het lokale ziekenhuis overgenomen en zouden daar een zwarte vlag hebben gehesen, die lijkt op de vlag die IS gebruikt. Andere ooggetuigen melden dat de gevangenis en een middelbare school zijn aangevallen.

Er wordt nog gevochten met zo'n vijftig militanten, verspreid over de stad. Tegen CNN Philippines zegt een woordvoerder van het leger dat het vuurgevecht in de stad rond twee uur 's middags begon: "We ontvingen bericht van inwoners van de stad, die gewapende mannen hadden gezien. Toen hebben we een speciale operatie ingezet."

Marawi is de hoofdstad van de provincie Lanao del Sur. Militairen en politiemannen werkten er samen bij de aanval op een appartement, waar de leden van de organisatie zich zouden verschuilen. Het ging om een groep van vijftien mannen. Onder hen zou zich ook Isnilon Hapilon bevinden, de leider van Abu Sayyaf, een andere islamitische terreurgroep.

Het Filipijnse leger levert al enkele maanden steeds meer gevechten tegen islamitische militanten. In maart werd een andere leider van Abu Sayyaf gedood bij een vuurgevecht in de provincie Sulu.