Michael Flynn voelt er niets voor tegenover een Senaatscommissie een verklaring af te leggen over mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezing. 

Dat meldt de advocaat van Flynn maandag. De voormalig nationaal veiligheidsadviseur van Donald Trump  zal een beroep doen op het grondwettelijk recht dat hij niet tegen zichzelf hoeft te getuigen.

De commissie inlichtingendiensten van de Senaat had Flynn gedagvaard na hem eerder al te hebben gevraagd alle gegevens over zijn contacten met de Russen aan te leveren. De oud-generaal, die in februari werd ontslagen na te hebben gelogen over gesprekken met de Russische ambassadeur, weigerde tot dusver alle medewerking.

Flynn is uit de aard van zijn functie en voorgeschiedenis een van de belangrijkste getuigen in deze affaire, waarmee ook de FBI en de federale rechter zich bezighouden.

Daarnaast verzuimde Flynn ook te melden dat hij in 2015 een betaald bezoek bracht aan Rusland en toen onder meer een gesprek had met president Poetin.