De Braziliaanse president Michel Temer weigert af te treden, ook als hij door het Hooggerechtshof in staat van beschuldiging wordt gesteld. 

''Ik neem geen ontslag. Zet me maar af als je wilt'', zei een strijdlustige Temer in een maandag gepubliceerd interview met de krant Folha de S.Paulo.

De president stelde in het gesprek dat opstappen in zijn ogen gelijk staat aan een schuldbekentenis. Temer is in opspraak geraakt door een geluidsopname. Daarop zou te horen zijn hoe hij instemt met het betalen van zwijggeld aan Eduardo Cunha, de voormalige parlementsvoorzitter die vanwege corruptie in de gevangenis zit.

Temer ontkent die beschuldiging. Er zou geknoeid zijn met de geluidsopname om hem in een kwaad daglicht te stellen. Temer kondigde aan de komende week politieke kracht te zullen tonen door ''belangrijke voorstellen'' voor te leggen aan het parlement. ''Ik ben niet verdoemd''', zei hij tegen de krant.

Duizenden betogers zijn zondag de straat opgegaan om het aftreden van de president te eisen. Dit gebeurde in zeker vijftien Braziliaanse steden na een oproep van vakbonden en sociale organisaties. Temer gaf vorige week al in een verklaring aan dat hij niet af zal treden. 

Massale demonstraties in Braziliaanse steden tegen president Temer
59
Massale demonstraties in Braziliaanse steden tegen president Temer