Aanval op omroep in Afghaans stad Jalalabad

In de Afghaanse stad Jalalabad is woensdag het kantoor van de staatsomroep aangevallen. Drie of vier gewapende mannen bestormden het pand schietend, meldden de plaatselijke autoriteiten. Tien mensen zijn om het leven gekomen.

Onder hen zijn vier medewerkers van de omroep, twee politieagenten en de vier aanslagplegers. Zeventien andere mensen raakten gewond.

Islamitische Staat eiste later op woensdag de verantwoordelijkheid op voor de aanslag in een verklaring die door persbureau Amaq werd verspreid.

De vier gewapende mannen bestormden woensdagochtend al schietend het pand. Daarbij zou ook een explosief zijn afgegaan. Ze hadden mortiergranaten en machinegeweren bij zich. Later volgde een vuurgevecht tussen de daders en Afghaanse veiligheidstroepen, dat tot in de namiddag duurde.

In de streek van Jalalabad, honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad Kabul, zijn allerlei gewapende groepen actief, inclusief de extremisten van de Taliban en een groep jihadisten die stelt bij terreurbeweging IS te horen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie