Britse 'Heidemoordenaar' Ian Brady (79) overleden

De Britse seriemoordenaar Ian Brady, bekend van de zogeheten Heidemoorden, is maandag op 79-jarige leeftijd overleden in een zwaarbeveiligd psychiatrisch ziekenhuis.

Dat hebben de gevangenisautoriteiten maandag bekendgemaakt. Brady zou zijn overleden aan de gevolgen van longemfyseem, waarvoor hij palliatieve zorg ontving, meldt AP.

Hij en zijn partner Myra Hindley zijn twee van de meest beruchte seriemoordenaars uit de Britse geschiedenis. Tussen juli 1963 en oktober 1965 ontvoerden, martelden en vermoordden zij in de buurt van de Noord-Engelse stad Manchester vijf kinderen.

Het tweetal kwam bekend te staan als de 'Heidemoordenaars', omdat ze vier van hun slachtoffers begroeven in het heideachtige natuurgebied Saddleworth Moor, net ten oosten van Manchester. In 1966 werden ze veroordeeld voor drie moorden, de overige twee werden later door hen bekend.

Hindley overleed in 2002 in gevangenschap. 

Nooit gevonden

De dood van Brady kwam enkele uren nadat Terry Kilbride, de broer van slachtoffer John Kilbride, Brady vroeg te onthullen waar hij en Hindley hun vierde slachtoffer, Keith Bennett, hadden begraven. Het lichaam van Bennett is nooit teruggevonden, ondanks meerdere zoekacties.

Het is niet duidelijk of Brady voor zijn dood nog iets over het graf van Bennett heeft gezegd.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie