Zeker 25 doden bij bomaanslag op konvooi senator Pakistan

Zeker 25 mensen zijn om het leven gekomen toen vrijdag een bom ontplofte bij een konvooi met de vicevoorzitter van de Pakistaanse Senaat.

Minstens 35 mensen raakten gewond. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat (IS). Het aan IS gelieerde persbureau Amaq meldt dat de zelfmoordaanslag is uitgevoerd met een bomvest.

De bom ontplofte in de onrustige provincie Baluchistan, waar zowel separatisten als islamitische extremisten actief zijn. ''Mijn konvooi reed naar Mastung toen er een explosie plaatsvond. Er zijn veel slachtoffers'', liet senator Abdul Ghafoor Haideri minuten na de ontploffing telefonisch weten.

De politicus vermoedt dat hij het doelwit was van de aanslag, waarbij hij lichtgewond raakte. Zijn chauffeur had minder geluk en kwam volgens de politie om het leven. Op televisiebeelden is te zien dat een voertuig compleet is verwoest door de explosie. Zeker tien slachtoffers liggen volgens een lokale functionaris in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Soennitisch

Senator Haideri is lid van de radicale soennitische regeringspartij Jamiat Ulema-e-Islam. Aanhangers en politici van de partij waren al eerder het doelwit van aanslagen. De senator is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees meer over:
Tip de redactie