Rusland voorzichtig optimistisch over verbeteren relatie met VS

Het Kremlin is voorzichtig optimistisch over de mogelijkheid de relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland te verbeteren. 

Dat zei een Russische regeringswoordvoerder donderdag na een bezoek van minister Sergej Lavrov (Buitenlandse Zaken) aan de Amerikaanse president Donald Trump.

De woordvoerder bestempelde het gesprek tussen de Russische bewindsman en Trump als "zeer positief". Toch wilde hij niet al te ver vooruitlopen op de mogelijke diplomatieke gevolgen van het bezoek. "We hebben nog veel werk te verzetten", stelde hij.

Hoewel de bijeenkomst met de president goed verliep, lijkt het contact met de Amerikaanse media Lavrov minder te zijn bevallen. Een woordvoerster van zijn departement laakte volgens persbureau TASS de vragen die haar baas kreeg op een persconferentie in de VS.

De Amerikaanse journalisten zouden nauwelijks geïnteresseerd zijn geweest in de relatie tussen de landen. "De meeste vragen gingen over de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en het ontslag van de FBI-directeur", klaagde de zegsvrouw.

Ze noemde het raar om een buitenlandse minister te vragen naar "personeelswisselingen in hun eigen land".

Tip de redactie