De politie heeft zaterdag een vijftienjarige jongen doodgeschoten in een parkeergarage in San Diego, in de Amerikaanse staat Californië. De tiener richtte een BB gun (een type luchtgeweer) op de agenten. 

Dat melden de autoriteiten. De jongen belde in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) het alarmnummer en vroeg de nooddiensten om uit te kijken voor een ongewapende jongen die voor de Torres Pines High School rondliep en onwel was geworden.

Uit een politieverklaring blijkt dat de jongen geen naam noemde in het telefoongesprek. Later kwam de politie erachter dat de jongen het over zichzelf had.

Toen twee agenten bij de highschool arriveerden zagen ze de tiener voor de parkeergarage bij de school. Op het moment dat ze uitstapten trok de jongen een wapen en richtte die naar de agenten.

De dienders eisten met getrokken wapen dat de jongen zijn geweer liet vallen. De scholier negeerde het bevel en liep richting een van de agenten. Op dat moment schoten beide agenten meerdere keren op de jongen.

De tiener overleed in het ziekenhuis. Het wapen van de jongen bleek een BB gun, ofwel een balletjespistool, te zijn.