De hoofdverdachte in de kasteelmoord heeft dinsdagavond onverwacht een bekentenis gedaan. De hoofdverdachte André G. zei tijdens de rechtszaak dat hij opdracht gaf om kasteelheer Stijn Saelens om het leven te laten brengen.

In de ogen van justitie was G. altijd al de hoofdverdachte. Tijdens het onderzoek hield G. echter vol dat het enkel de bedoeling was om het slachtoffer een lesje te leren.

De Belgische kasteelbewoner Stijn Saelens werd in januari 2012 doodgeschoten in het West-Vlaamse Wingene. Zijn schoonvader André G. heeft altijd beweerd dat het slachtoffer incest heeft gepleegd met zijn dochtertje.

Tijdens zijn bekentenis voerde hij die reden ook weer aan voor de moord. "Het was mijn ultieme redmiddel, mijn laatste kans om mijn kleinkinderen te beschermen. Dat was mijn enige bekommernis."

De Tilburger Franciscus 'Roy' L. heeft de huurmoord volgens het OM gepleegd met zijn inmiddels overleden oom uit Eindhoven. Evert de C. uit Zeeland staat terecht voor zijn rol als vermoedelijk 'moordmakelaar'. De vierde verdachte, Pierre S., zou de moord op verzoek van zijn vriend G. hebben georganiseerd.

Door verklaring van G. kan het proces zo goed als zeker woensdag niet voortgezet worden. Alle beklaagden moeten wellicht verhoord worden door de politie.