Op Curaçao hebben de leiders van drie politieke partijen in de nacht van maandag op dinsdag een bereidwilligheidsverklaring ondertekend voor de vorming van een nieuwe regering. 

Het gaat om de winnaar van de verkiezingen PAR, samen met MAN en de nieuwe partij PIN van oud-premier Suzy Camelia-Römer.

De samenwerking van de drie partijen lag voor de hand, gezien de samenwerking in voormalige coalities. Daarmee blijft de partij van Gerrit Schotte, de MFK, definitief buiten een nieuwe regering. Schotte is omstreden, omdat hij het verleden meerdere malen is veroordeeld voor fraude.

De partijen zijn overeengekomen samen te werken aan een coalitieregering gebaseerd op onder meer stabiliteit, integriteit en orde. Eugene Rhuggenaath, de leider van de PAR, is de beoogde nieuwe minister-president.

Curaçao ging vrijdag 28 april naar de stembus. De PAR haalde daarbij zes zetels, MAN vijf en PIN één. Samen hebben de partijen twaalf zetels van de in totaal 21 zetels in het Parlement. De MFK van Schotte behaalde er vijf.

Voorafgaand aan de uitslag zat de sfeer er al in bij de PAR
Voorafgaand aan de uitslag zat de sfeer er al in bij de PAR