De Britse politie heeft donderdag een 27-jarige man aangehouden die meerdere messen bij zich droeg, vlak bij het kantoor van de Britse premier Theresa May in Londen. Hij wordt verdacht van terrorisme.

De aanhouding had plaats op Parliament Street, op een steenworp afstand van het parlementsgebouw en het kantoor van May aan Downing Street. De man werd gezien tijdens een routinecontrole van de politie.

Volgens ooggetuigen overmeesterden meerdere gewapende agenten de man. De verdachte droeg zeker drie messen bij zich. Niemand raakte bij de aanhouding gewond.

De man wordt verdacht van verboden wapenbezit en het voorbereiden van een terroristische aanslag. De man had mogelijk contact met militanten buiten het Verenigd Koninkrijk, stellen bronnen tegen persbureau Reuters. Hij was al langer bekend bij de veiligheidsdiensten.

May was op het moment van de aanhouding niet in de buurt.

Aanslag

De arrestatie volgt een maand na de aanslag op de Westminster Bridge door een geradicaliseerde Brit, die met een auto doelbewust op voetgangers inreed. Bij die aanslag kwamen vijf mensen om het leven, waaronder een politieagent. De dader, Khalid Masood, werd doodgeschoten.

Na de aanslag heeft de politie de (zichtbare) beveiling rondom het parlement opgeschroefd.